20 Ocak 2012 Cuma

Kara Melek ~ Linda Howard


Daha önceki şu yazımda da bahsetmiştim. Linda Howard'ın son çıkan kitaplarını hiç beğenmiyorum diye. Artık çeviri kurbanı mıdır yazarın konuyu toparlayamaması mıdır bilemiyeceğim. Ama Kara Melek kitabı da 'kötü' kategorisine rahatlıkla girebilecek bir kitap. 

Martı yayınları tarafından Kara Melek adıyla çıkarılan son iki kitap tam anlamıyla başarısızlık örneği. Kitap 2011 yılı ortalarında aşağıdaki kapakla yayınlandı. Yukarıdaki kapak ise Temmuz 2011'de cep boy olarak piyasaya tekrar sürümü.




Kitap Death Angel ismiyle yazar tarafından 1 Temmuz 2008 tarihinde aşağıdaki kapakla piyasaya sürüldü. Orjinal kapak kitapla daha uyumlu.


Kitabın konusundan da bahsetmek lazım. Yalnız kitabın arka kısmında yazan, kitaba albeni katan konu özeti tam bir aldatmaca. Aman diyim.


Şimdi gelelim esas konumuzdan bahsetmeye. Yani kitabın konusundan. 

Ölümcül Kadın (Drea): Kitabın ana kadın karakteri. Rafael adında bir uyuşturucu mafya babasının metresi. Hayat ona tekme tokat girişmiş 'vahh zavallı' diyeceğimiz konuma düşürmüş. O da aç kalmamak için herşeyi yapmış. Sözde zekasını kullanarak zengin mafya adamının yanında 'aptal' rolü yapıyor.

Kötü Adam-Kiralık Katil (Salinas): İkisi aynı kişi kötü adam ve kiralık katil yani. Kitapta mafya babasının yüksek fiyatlarla kiraladığı tetikçi. Adam tam anlamıyla mükemmel. Yani kitap öyle iddia ediyor.

Kitap bu iki kişi ve arada bir mafya babasının etrafında dönüyor. Hikaye döngüsü şöyle başlıyor. Kiralık katilimiz 'görevini' tamamladıktan sonra ücretini almak için geliyor. Ama istediği bedel Rafael'in metresi. Onunla '1' evet sayıyla bir kez beraber olmak istiyor. 

Eee ne yani diyorsanız orada durun. Adamın mükemmel olduğunu söylemiştik ya işte esas mesele burada devreye giriyor. Drea ile beraber olan tetikçimiz tam '4' saatlik evet sayıyla da dört bir performans sergiliyor. Yuhh demeyin sonuçta kendisi 'mükemmel erkek'. 

O şahane performanstan sonra kızımız aşka geliyor, gözyaşlarıyla beni de yanında götür diyor. Tetikçi ise arkasına bakmadan gidiyor. İşte ne oluyorsa onsan sonra oluyor. Bizim sözde akıllı kızımız mafya babasının iki milyon dolarını alıp kaçıyor, tetikçi kovalıyor ve bir kaza oluyor.

Buraya kadar kitap gayet güzel bir konu temasında ilerlerken, kaza sahnesinden sonra kitap yerlerde sürünmeye başlıyor. Linda Howard kitaplarını okuyanlar bilir. Karakterler bazen mistik ve olağanüstü yeteneklere sahip olabiliyorlar. İşte kitabımızda gayet aklı başında ilerlerken kitabımızın sözde akıllı kızı Drea bazı yetenekler kazanıyor. 

Bundan sonrası ise kitap için söyleyebileceğim tek şey 'içler acısı' olduğudur. Aman diyorum tekrar sakın alıp okumayın. Paranıza, zamanınıza ve gözlerinize yazık. 

Daha önceki yazımda da bahsetmiştim. Yazarın Bay Mükemmel adıyla raflarda yer alan kitabını alıp okuyunuz mutlaka. Şahanedir.

PUAN: 10 / 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...